Maxig és James19 Manchester United szurkolói oldala
Manchester United
 
Szavazás
Induljon-e újra az oldal?

Persze, nagyon nagy oladal volt még ment!
Ja, jó lenne.
Hát ha akarod nézegetni.
Nem muszály nem volt egy nagy "cucc".
Bazz nagyon gyorsan vedd le ezt a szavazást!!!
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Linkek
 
Mennyi az idő?
 
Infók a klubról

   Cím: Sir Matt Busby Way, Old Trafford, Manchester M16 0RA
   Alakult: 1878 mint Newton Heath LYR, 1902- Manchester United
   Becenév: Vörös Ördögök (Red Devils)
   Telefonszám: 0161-868-8000
   Fax: 0161-876-5502
   Jegyiroda: 0161-868-8020
   Club call: 0891 12 11 61
   Manager: Sir Alex Ferguson
   Mez szponzor: Vodafone
   Befogadóképesség: 68,936 fő
   Rekord nézőszám: 76,962 Wolves v Grimsby T, FA Kupa
     elődöntő, 1939. március 25. 67,603 Man Utd v. West Ham, Premiership

     rekord: 2001. január 1.   

 

 

 

És egy kis mese:

 

A Manchester United-nek (illetve elõdjének a Newton Heath-nek) sok pályája volt az OT elõtt.
A North Road majd a Monsall Road 1880-tol 1893-ig, ezután a századfordulóig a Clayton Ground volt a csapat otthona.

A mostani stadion területét John Henry Davies sörgyáros vásárolta meg hatvanezer fontért. Az új stadiont 1910. feburár 19-én avatták fel, a csapat azonban kikapott az elso mérkozésen a Liverpooltól (3-4). Az OT-nak ekkor még egyetlen fedett lelátója volt. 1915-ben játszották benne az elso FA Kupadöntot.

A nézõcsúcsot is az század elsõ felében állították fel 1920. december 27-én az Aston Villa ellen (70 504 nézo). A 20-as évek végére befedték a united Road feloli állóhelyes részét. Az abszolút nézõcsúcsot egy FA Kupa-elõdöntõ érte el (Wolverhampton-Grimsby, 76962 nézõ).

A második világháborúban német bombatalálat érte a stadiont, így a klub 1949-ig a Maine Road-on játszott. A háború utáni pénzhiány miatt a fõlelátó nyitott maradt, a Stretford End-et is csak 1959-ben fedték be.

A következõ fejlesztés az 1966-os VB alkalmából csinálták. A United Road felõli részt lebontották, helyette álló- és ülõhelyes tribünt építettek, páholyokkal!

A hetvenes évek végére az összes lelátót befedték. Késõbb a teljes nézõtéri rész is fedett lett. Létrehozták a múzeumot a '90-es években (volt is mivel kitölteni :). 1996-ra az összes állóhelyet lecserélték ülohelyre.

2004. márciusában a klub vezetõsége megvizsgálja a stadionbõvítés lehetõségét. Az Old Traffordot befogadóképességét 75.000-re növelhetnék.

 

 

Old Trafford részei

1. Központi alagút
A stadionon belülrõl látható a South Stand-en elhelyezkedõ híres Centre Tunnel. A Centre Tunnel része volt az 1910-ben épített eredeti stadionnak és ez az egyetlen rész, ami túlélte az 1941-es légibombázást. A Tunnel meredeken ereszkedik a pálya felé, így nehéz lesétálni rajta. Azt mondják, hogy ez az oka annak, hogy a játékosok kocogva jönnek ki a pályára. Az összes híres játékos az angol futball történetében végighaladt az alagúton, amíg 1993-ban be nem zárták. Habár az alagutat történelmi okok miatt megtartották.

Az edzõk, cserejátékosok és csapatorvosok helye a Center Tunnel fölött van. Ez a hely sokkal inkább kedvelt a réginél, mert innen sokkal jobban látható a pálya.

2. Irányító terem
A meccsnapokon ez a helység a stadion irányítóterme. Innen irányítanak minden biztonsági intézkedést. A teremben megtalálható 16 televízió, amely 13 kamerához van kapcsolva (4 a stadionon kívül, 9 a stadionon belül). Egy tv egy kézi kamerához van kapcsolva, amit
a meccs közbeni együttéléshez használnak. Az összes kamera videó felvevõhöz van kapcsolva, és mindegyikkel egyénekre közelíthetünk a lelátón. A mérkõzés felvételeit is itt készítik és adják tovább.
A komplett videó felszerelésen kívül, itt található meg a "forgókereszt irányító egység". Ez egy komputer, ami a forgókereszthez van kapcsolva, és ezzel tudják mérni a nézõket, akik belépnek a stadionba a mérkõzések napján. Ez az információ a stadion különbözo részeire van lebontva, így a rendorség és a rendezok tudják, hogy milyen gyorsan telik meg a stadion és pontosan hány nézõ van az egyes szektorokban.

A stadion elektronikus kapukkal van körülvéve, ami automatikusan nyitható az irányítóterem személyzete révén, ezzel biztosítva a stadion biztonságos kiürítését. Minden eszközt a meccs napján tesztelnek, mielõtt a nézoket beengedik a stadionba.

A meccsnapokon az irányítóterem a tevékenységek központja. A rendõrségi személyzet beleértve a területi parancsnokot (Ground Commander), aki mindig a fõellenor, két tiszt kétirányú rádiókapcsolatban áll az összes stadionon kívül és belül lévõ rendõrtiszttel, és egy tiszt, aki a forgókereszt irányító egységet figyeli.

A Manchester United személyzete aki szintén itt dolgozik a stadion biztonsági tiszt, a tûzbiztonsági tiszt és egy idõsebb klubhivatalnok. A nézotéren ezen kívül még 20 orvos és novér van a meccsnapokon, a stadion különbözõ pontjain. A klub rendfenntartókat alkalmaz, ezzel csökkentve a szükséges rendorök számát. Habár mindig van rendõri jelenlét az Old Traffordon, mert a rendfenntartóknak nincs joguk letartóztatni. A rendõrtisztek száma a stadionban a mérkozéstol függ. Minden mérkozést egy háromfokozatú biztonsági kategóriába sorolnak. Az olyan csapatokat, mint a Liverpool és a Leeds a C kategóriába sorolták, és ezeken a mérkõzéseken magas fokú biztonsági intézkedések és nagy létszámú rendõri jelenlét szükséges. Az olyan csapatok, mint a Coventry a B kategóriába kerültek, alacsonyabb fokú biztonsági intézkedések és rendori jelenlét szükséges. Az olyan csapatok, mint a Wimbledon az A kategóriába vannak, ezeken a meccseken sokkal több a rendfenntartó, mint a rendõri rendõrtiszt. Az Old Trafford három cellával van ellátva (férfi, nõi, fiatalkorú), hogy ha a rendõrségnek szüksége van rá, fogva tudja tartani a bajkeverõket.

3. Öltözõk
A csapat öltözõje elég nagy ahhoz, hogy 22 játékost befogadjon, ami szükséges a nemzetközi meccseken. A felszereltség lenyugözõ, egy gyógyfürdõ medence, 2 fürdõ, 6 zuhanyzó és WC, és egy bemelegítõ szoba.

Az öltözõ videóval is fel van szerelve, ami hasznos a csapat taktikai elemzésében. A csapat szerelése a Kit Manager feladata. Az õ dolga nyilvántartani minden játékos szokásait, pl., hogy ki szeret hosszú vagy rövid újjú mezben játszani, vagy kinek van szüksége tiszta mezre a félidõben. A Kit Manager ezen kívül felelõs azért, hogy a megfelelo mezeket vigyék az idegenbeli meccsekre.

A vendég csapat öltözõje nem olyan lenyûgözõ, mint a United öltözõje, itt nem található gyógyfürdõ medence vagy bemelegítõ szoba. Ez azért van, mert a vendég csapat csak egy órával a kezdés elõtt érkezik a stadionba és a meccs után hamar távozik. Van még egy szintén teljesen felszerelt orvosi szoba közel az öltözõkhöz. Ezt a szobát általában csak a meccsnapokon használják, a legtöbb kezelést a The Cliff Training Ground-on végzik (most már Carrington, a szerk.)

4. Múzeum
Az új Manchester United múzeum 1998 áprilisában nyílt meg, és felöleli a klub történelmét 1878-tol napjainkig. A három emeleten minden megtalálható, amit a klubról tudni lehet, beleértve a Hírességek Csarnokát (Hall Of Fame), az elkápráztató Trófea Termet (Trophy Room). Sok kiállítási tárgy korábban sohasem volt látható.

A látogatók kiválaszthatják a saját Manchester United álomcsapatukat, böngészhetnek a klub hivatalos honlapján és virtuális utazást tehetnek a stadionban. Van egy kommentátori helység, ahol te magad, saját stílusban kommentálhatod a klasszikus United gólokat.

5. North Stand
1995. március 17-én a Manchester United elnöke Martin Edwards bejelentette a "Manchester United történetének legnagyobb, legdrágább és legambiciózusabb fejlesztését". Ez az új háromszintes North Stand, amit 25.110 nézõ befogadására terveztek. Az ára 19 millió font, 400 tonna acélt használtak fel az építéshez, és jellegzetessége, hogy a legnagyobb konzolos tetotartó szerkezete van Európában. A második szinten 31 magánpáholy található, melyeket "Sky Boxes"-nak hívnak.

A lelátó az 1995/96-os szezon folyamán fokozatosan nyílt meg, hivatalosan 1996 elején adták át. Ezzel a lelátóval az Old Trafford befogadóképessége 55.000 nézo fölé emelkedett, amivel Nagy-Britannia legnagyobb klub stadionjává vált. Az Old Traffordon 5 mérkozést rendeztek az 1996-os EB-n - a második legtöbb mérkõzésszám a Webley után -, beleértve a Francia-Csehország elõdöntõt.

A North Stand-en található meg a Red Cafe, amely a hét minden napján déltõl este 11 óráig széles menüvel várja látogatóit.

6. A pálya
Az Old Trafford kitunõ füves pályával büszkélkedhet, melynek mérete 116x76 yard. Különbözõ fumagok keverékét használják beleértve a Kentacky Blue Grass nevû amerikai fumagot, ami ideális a futballmérkozésekhez és kevés napfényt igényel - ami gyakran probléma a stadionokban. A South Stand, North Stand és Stretford End tetoszerkezetébe átlátszó paneleket építettek, ezzel biztosították, hogy a kevés napfény többé nem probléma az Old Traffordon. A füvet hetente háromszor vágják áprilistól novemberig, és hetente egyszer, novembertõl márciusig.
A pályaalkalmazottak ténylegesen nyolc mérföldet tesznek meg, amíg levágják a füvet.

A pályának kitunõ csatornarendszere van, a közepén 9 inch-csel magasabb, mint a széleinél. Az öntözõrendszer percenként 55 gallon vizet szór a pályára, és tartályokkal van felszerelve, hogy összegyujtse a pályáról elvezetett vizet, így a nagy része visszaforgatható. 23 mérföldnyi muanyagcso biztosítja az elsõ osztályú talaj alatti melegítõ rendszert, ami 10 inch-csel a pályaszint alatt van. Ez, a kiváló csatornarendszerrel együtt azt eredményezi, hogy nem kell mérkozést elhalasztani a rossz idojárás miatt.

1994-ben új kapukat és hálót telepítettek a pályára. Hogy megvédjék a pályát az Old Traffordot csak ritkán használják edzésre vagy a tartalékcsapat mérkõzéseire. A Cliff-et (most már Carrington, a szerk.) használják edzésre, a tartalékcsapat pedig a Bury pályáján, a Gigg Lane-en játssza mérkozéseit az utóbbi években. Azért van kivétel, az európai csapatoknak engedélyezték, hogy a meccs elõtti napon egy órát edzenek az Old Traffordon. Az Old Trafford pályájának minõségét 1995-ben ismerték el, amikor Keith Kent pályakarbantartó és csapata átvehette a Premier League Groundsman of the Year díjat.

 
Legyünk a kezdőlapod vagy a Kedvenced?

Legyen a Jama-mufc a kezdőlapom!

Tedd a Jama-mufc-ot a kedvencekhez!

 
Szezám tárulj!
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Bókdoboz

Kattints eggyet és kapsz egy bókot! :)

 
Maxig a hónap szurkolója!

Egyik szerkesztőnk névszerint Maxig lett április hónap szurkolója a mufanpage.srv.hu című weboldalon. "Nagyon meghatott a dolog hogy ennyi jelentkező közül az én pályaművemet találták a legjobbnak. De nekem ennek ellénére is a világbéke a legfontosabb."-nyilatkozta Maxig az oldalunknak mikor megtudta a hírt.

 
Szólj hozzánk!
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

Olvass kritikákat filmes és sorozatos párosokról! Itt biztosan megtalálod a saját vagy leendõ kedvenceidet is!    *****    Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!    *****    RIZLINGDAYS BLOG ! MAKEUP, STUDY TIPS AND ALLDAYS FOR YOU ABOUT ME    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték